Personvern og cookies

Personopplysninger er kort fortalt opplysninger som kan kobles til deg som person. En personopplysning kan være navn, telefonnummer, adresse, men det kan også være ting som IP-adresser, et atferdsmønster, eller en vurdering/profilering gjort ut ifra et datasett. Vi vil trenge noen av dine personopplysninger for å best mulig kunne svare på din henvendelse og gi deg den rette informasjonen.

All bruk av personopplysninger regnes som en behandling. Dette kan for eksempel være innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av disse. Kiropraktorhuset Elverum (Kiropraktorhuset) er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og i kundeforhold. At Kiropraktorhuset er behandlingsansvarlig innebærer primært at det er vi som har ansvar og plikter vi må følge etter personvernforordningen. Vi er opptatt av at du forstår hvordan vi håndterer data om deg, og i denne personvernerklæringen forklarer vi hvilken data vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva vi bruker de til.

Henvendelser og kundeoppfølging

For at vi skal kunne følge opp din forespørsel må vi ha noen opplysninger for å kunne nå deg. Disse opplysningene er de du fyller inn i kontaktskjemaet på nettsiden vår. Du velger selv om du ønsker å bli kontaktet på e-post eller telefon, ved å fylle ut de respektive feltene. Dine personopplysninger vil ikke bli brukt til andre formål enn å besvare din henvendelse, og eventuelt sette opp en time. Om henvendelsen din er besvart og det ikke fører til noe mer, vil vi slette din e-post innen 1 måned.

Kundeinformasjon og Timehistorikk

Vi må lagre din kundeinformasjon knyttet til ditt kundeforhold og dine tidligere timer. Dette fordi vi er lovpålagt å arkivere slik informasjon, dette blant annet grunnet lovverk som bokføringsloven. Det er også viktig at vi har denne informasjonen for å kunne følge deg opp som kunde.

NYHETSBREV

Om du melder deg på vårt nyhetsbrev via påmeldingen på vår nettside, vil vi bruke din e-postadresse til å sende deg nyhetsbrev med relevant informasjon. Din e-post vil ikke bli brukt til andre formål enn dette.  Om du senere ønsker å melde deg av nyhetsbrevet, eller endre opplysningene du er registrert med, finnes det alltid lenker for dette nederst i nyhetsbrevene du mottar.

Om cookies (informasjonskapsler)

Når du besøker nettstedet vårt registrerer vi ulike typer informasjon om deg som bruker i en «Cookie.» En cookie er kort fortalt en liten fil som lagres lokalt i din nettleser. En cookie kan ikke utføre handlinger, kontrollere ting eller være skadelig/inneholde virus.

Informasjon som kan registreres om deg som bruker

Når du besøker Kiropraktorhuset på nett registrerer vi ulike typer informasjon om deg som bruker:

  • Din posisjon, ved bruk av en del fra din IP-adresse, posisjonsdata eller lignende
  • Din web-adferd, som hvilke sider du besøker på vært nettsted, hvor ofte og hva du gjør på de ulike sidene
  • Teknisk informasjon om din nettleser og ditt operativsystem

All informasjon blir automatisk anonymisert, og vil ikke kunne brukes fra verken oss eller en tredjepart til å identifisere deg som person. Informasjonen vil heller ikke bli brukt til markedsføringsformål, kun for analytiske formål.

Hvordan vi samler og lagrer opplysninger om din bruk av nettstedet

Informasjon om deg som bruker blir fanget opp og lagret ved hjelp av cookies/informasjonskapsler og i noen tilfeller en del av din IP-adresse, som blir anonymisert og utilgjengelig for oss og tredjeparten. All datatrafikk mellom din nettleser og våre servere er kryptert, og blir lagret med våre strenge krav til datasikkerhet. Det samme gjelder all trafikk til tredjepartene, som vil være Google Analytics.

Hvordan vi benytter data som er samlet inn på nettstedet

Data om din web-adferd blir brukt til flere ulike formål:

Cookies for analytiske formål

_gat

  • Eier: Google
  • Utløper: etter 1 minutt
  • Formål: denne cookien brukes til å identifisere deg som anonym bruker av nettstedet, og samle informasjon på konkrete sideelementer. Informasjonen som blir samlet går på brukeratferden din på nettstedet; hva du klikker på og om du benytter deg av forespørsel- eller kontaktskjemaer. Vi samler denne informasjonen for å se hvordan nettsiden oppleves for brukerne, og til å forbedre funksjonalitet og innhold. Informasjonen er helt anonym, og kan ikke knyttes til person

_ga

  • Eier: Google
  • Utløper: selve cookien utløper etter 2 år, men anonymisert bruker- og hendelsesdata blir fjernet i Google Analytics etter 14 måneder fra datoen dataene ble registrert
  • Formål: denne cookien brukes på omtrent samme måte som _gat_gtag_UA…, men den samler informasjon generelt om brukeratferden din på nettstedet; hva du klikker på, hvor lenge du er på ulike sider, og om du benytter deg av forespørsel- eller kontaktskjemaer. Vi samler denne informasjonen for å se hvordan nettsiden oppleves for brukerne, og til å forbedre funksjonalitet og innhold. Informasjonen er helt anonym, og kan ikke knyttes til person. Bruker- og hendelsesdata tilknyttet informasjonskapsler, brukeridentifikatorer eller annonseringsidentifikatorer blir oppbevart i Google Analytics

_gid

  • Eier: Google
  • Utløper: etter 24 timer
  • Formål: formålet med denne cookien er det samme som _ga, men denne cookien sin spesifikke funksjon er å skille på brukere av nettstedet. Den gjør dette via å benytte en del av din IP adresse, og den finner også din omtrentlige plassering ut ifra denne biten av IP-adressen. Plasseringsdataen er ikke mer nøyaktig enn kommune eller by, og kan ikke knyttes til person. Din IP-adresse vil bli anonymisert både for oss og Google

Cookies for funksjonelle formål

__atuvc

  • Eier: AddThis
  • Utløper: etter 2 år
  • Formål: brukes for å kunne vise oppdatert delingsantall på en artikkel. Om du selv deler den og returnerer til siden senere, og delingscache ikke er oppdatert. Ingen informasjon fra denne cookien blir sendt tilbake til AddThis. Den blir kun laget og brukt i din nettleser

__atuvs

  • Eier: AddThis
  • Utløper: etter 30 minutter
  • Formål: brukes for å kunne vise oppdatert delingsantall på en artikkel. Om du selv deler den og returnerer til siden senere, og delingscache ikke er oppdatert. Ingen informasjon fra denne cookien blir sendt tilbake til AddThis. Den blir kun laget og brukt i din nettleser

asp.sid

  • Eier: Kiropraktorhuset
  • Utløper: etter avsluttet sesjon  (når du går ut av siden, eller lukker nettleseren)
  • Formål: denne cookien er hovedsaklig brukt til å lagre dine instillinger på nettsiden, slik at den fungerer slik du ønsker

spire.auth

  • Eier: Kiropraktorhuset
  • Utløper: etter avsluttet sesjon  (når du går ut av siden, eller lukker nettleseren)
  • Formål: denne cookien er hovedsaklig brukt til å verifisere skjemaene på nettsiden (f. eks. Meld interesse) som blir sendt inn til oss. Den sørger for at skjemaet kommer fra en ekte bruker, og kalles også en antiforfalskningstoken

Sperre for eller slette cookies

Du kan sperre for cookies og slette registrerte cookies i nettleseren din, hvis du ønsker det. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan hindre noe av funksjonaliteten på nettstedet, spesielt cookies relatert til nettstedets funksjonalitet. Nettvett.no har en fin og enkel guide for hvordan man administrerer cookies i forskjellige nettlesere: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

Sletting av personopplysninger fra kundeforhold

Når du ikke lenger har avtaler, forespørsler eller lignende med oss vil vi fortsatt ta vare på dine personopplysninger og relevant informasjon fra kundeforholdet. Denne informasjonen slettes fra systemene våre når andre lovverk som stiller krav om lagring og/eller arkivering opphører etter 10 år. Informasjon fra kundeforhold slettes ikke dersom avdekking av straffbar handling eller rettstvist pågår.

Det norske Datatilsynet opplyser om at: «Maksimumsfrist for sletting for alle opplysninger er 10 år etter registrering. Datatilsynet kan ikke se at det foreligger hjemmelsgrunnlag for oppbevaring utover dette.»

Rett til innsyn i opplysninger

Dersom du er kunde av oss, eller har vært i kontakt med oss har du rett til innsyn i vår behandling av dine opplysninger. Det første du må gjøre er å kontakte oss, så vi kan vi hjelpe deg videre.

Innsyn i vår lagring av kundeopplysninger

Du kan sende en forespørsel om innsyn i hvilke opplysninger vi har og behandler fra deg, og hvilke sikkerhetstiltak vi har rundt bruken av opplysningene dine.

Mistanke om uautorisert innsyn

Du må konferere med oss dersom du har mistanke om at det har skjedd uautorisert innsyn fra en av våre ansatte. Kundekontakt vil bistå deg ved bestilling av en utredning. Dersom det avdekkes at din mistanke er berettiget, vil du bli underrettet om det. Du vil få informasjon om at saken blir håndtert av Kiropraktorhuset, samt at den rapporteres til Datatilsynet.

Vi gir svar på alle bestillinger om innsyn så raskt som mulig og senest innen 30 dager. Noen tilfeller kan ta lang tid, hvis det skjer gir vi deg beskjed og holder deg oppdatert underveis.