Spinal Stenose

Har du slitasje i ryggen og er bena tunge som bly? Henger du helst over handlevogna når du går i butikken? ​

Se video her:

Hvorfor føler du deg slik?

Spinal stenose er en tilstand som oftest skyldes slitasje i ryggen. Forkalkninger gir nervene liten plass og nervekanalen blir trang.

Rundt nervene i ryggen og i selve ryggkanalen finnes det blodårer som skal gi nervene surstoff. Blir det trangt i ryggen som for eksempel følge av slitasjeforandringer klemmes blodårene sammen. Da mistrives nervene og det begynner å prikke i bena dine og de blir vonde.

 

Slik finner du ut om du har spinal stenose

Du kan finne ut om du sliter med trang nervekanal eller også kalt spinal stenose ved å utføre en liten test. 

Neste gang du er ute og går og bena blir tunge bøyer du deg fremover. Blir bena bedre og det blir lettere å gå videre, er sjansen stor for at du har en trang nervekanal stor. 

 

Hva kan du gjøre selv??

Det finnes heldigvis hjelp å få hvis du sliter med spinal stenose. En kombinasjon med behandling og øvelser du gjør regelmessig kan være en god løsning, viser dagens forskning. Øvelsene i videoen er en liten smakebit. 

 

Hvorfor oss?

Vår spisskompetanse på rygg og kunnskap om trening gjør at vi kan hjelpe deg med å finne ut om du har spinal stenose og lage en behandlingsplan for deg. Som primærkontakt kan vi også henvise deg til MR( magnettomografi) og videre til spesialist, hvis operasjon likevel skulle vise seg å være eneste løsning.

 

Vi kan hjelpe deg

Trenger du hjelp og lurer på hva du kan gjøre for å gjenvinne livskvalitet og mestring. Ta gjerne kontakt med oss eller book en time.