Svimmelhet

- Er du plaget av svimmelhet? Svimmelhet er en relativt vanlig helseplage, dette symptomet oppstår når kroppen forsøker å fortelle oss at balansesystemet ikke fungerer optimalt. Dette er en plage de aller fleste av oss har opplevd, man kan føle seg ustabil og nesten som om man går på gyngende grunn til tider.

Hjernen mottar informasjon fra syn, balanseorganene i det indre øret og bevegelsesapparatet; denne informasjonen bearbeides og forteller hvordan kroppens posisjon og stilling er. Det er når denne sanseinformasjonen blir tolket feil at svimmelhet oppstår.

De aller fleste årsakene til svimmelhet er heldigvis ufarlige, men dersom svimmelheten din er i selskap med symptomer som hørselstap, kraftig øresus, synsforstyrrelser, feber, kraftig hodepine, hjertebank, brystsmerter eller pustevansker, bør du kontakte lege for å utelukke underliggende sykdomstilstander.

“Feilfunksjoner i nakken vil også kunne forsterke andre svimmelhetstilstander slik at behandling av disse kan være en viktig del av et tverrfaglig rehabiliteringsopplegg ved svimmelhet.” (NKF 2011)

Her oss hos vil du undersøkes grundig for å slå fast hvilken type svimmelhet du har. Kiropraktoren vil da også undersøke nakkens funksjon for å slå fast om hele eller deler av problemstillingen kan oppstå herifra. Etter evalueringen vil vi kunne gi deg effektiv og trygg behandling som har som hovedmål å gjenopprette normal funksjon i de deler av nerve-muskel-skjelettsystemet som forstyrrer balansen.Behandlingen som blir utført her hos oss er alltid basert på pasients totale helsesituasjon og tilpasset deretter.

Referanser:

GELB, D. “Introduction to Clinical Neurology”. 2011. Oxford university press.

Norges Kiropraktor Forening (NKF – www.kiropraktikk.no)

Ta kontakt