Hvem passer behandlingen for?

Kiropraktorbehandling passer for alle aldersgrupper, fra spedbarnsalder og til man har tatt fatt på sine eldre dager. Aldersgruppen som hyppigst oppsøker kiropraktor er likevel de mellom tretti og seksti år. Behandlingen hos kiropraktor er alltid tilpasset den enkelte, og er derfor en trygg behandlingsform.

Spedbarn

Det å bli født er en stor påkjenning for kroppen, og det er utrolig hvor mye et spedbarn tåler. Vi er laget for å tåle det enorme trykket vi utsettes for på vei ut av fødselskanalen, men noen ganger er belastningen ekstra stor. For eksempel når kroppen kommer skjevt ut , eller har ligget veldig trangt i livmoren, som ved seteleie eller ved bruk fødselshjelpemidler som vakuum eller tang.

Vanlige plager å oppsøke kiropraktor for er:

Kolikk , kolikklignende symptomer, asymmetri/ skjevhet i hodet, problemer med nakke rotasjon eller favoritt side å kikke til, Kiss problematikk, amme problemer / sugevansker, søvnproblemer, motoriske problemer, problem med å løfte hodet/ ligge på magen, krabbe, gang vansker, mage/tarm besvær.

Kiropraktorene ved Kiropraktorhuset i Elverum kan vurdere funksjonen i ryggsøylen til barnet ditt hvis du som forelder er urolig og føler at noe er galt. Helsestasjonen og barnefysioterapeut Elin Moldstad er naturlige samarbeidspartnere.

Barn i førskole og skolealder
En voksende gruppe som oppsøker kiropraktor er barn. Forskning viser at ryggplager blandt barn oppstår langt hyppigere enn tidligere antatt. Dette vil vi skrive mer om på vår blogg i nærmeste fremtid.
Gravide
Under graviditeten endrer kroppen seg for å tilpasse seg etter det voksende barnet, leddbåndene blir løse og smerter kan oppstå i bekken og korsrygg. Ikke alt av smerter under en graviditet er forårsaket av bekkenløsning. Mange kan også ha smerter forårsaket av leddstivhet og kan fint få behandling hos kiropraktor. Vi samarbeider tett med fysioterapeut Marit Horst Eggen på dette feltet.
Over 70?

Etter overgangsalder blir gjerne skjelettet noe svakere og man kan bli mer eller mindre benskjør. Mange er redd for å oppsøke kiropraktor med frykt for at at behandlingen blir for kraftfull, men det er ingen grunn til å uroe seg.

Vi ved Kiropraktorhuset Elverum vil understreke at behandlingen og teknikkene vi benytter alltid er tilpasset  den enkelte ut fra den totale helsesituasjon og hvor i livet den enkelte befinner seg. Vi har et bredt spekter av teknikker vi kan benytte også på denne gruppen pasienter.

Vi samarbeider med Hedmark Diagnosesenter. Der benyttes avanserte målesystemer for å vurdere om skjelettet ditt er osteoporotisk eller sagt med andre ord om du er rammet av benskjørhet.
Mosjonister/idrettsutøvere

En stadig økende andel av befolkningen er aktive mosjonister. Det er mange i denne gruppen som opplever smerter når treningsdosen økes for raskt eller blir for ensidig. Mange får sesongen ødelagt av bl.a. akillessenebetennelse når løpesesongen starter eventuelt kne-, nakke- og/eller ryggsmerter når sykkelsesongen starter. Noen ganger oppstår akutte skader som følge av uhell.

Kiropraktorene ved Kiropraktorhuset i Elverum har kompetanse på å vurdere ledd i både skuldre, albue, håndledd, hofter, knær og føtter i tillegg til nakke og rygg.

I diagnostiseringen av seneskader som ved akillessenebetennelser, tennis- eller golfalbue, men også i andre sammenhenger benytter vi ultralyd. Gro Røsok har gjennom videreutdanning innen diagnostisk ultralyd på muskel- og skjelett apparatet opparbeidet seg en god kompetanse på dette feltet.

Når det gjelder behandlingen av sene- og muskel skader samarbeider vi tett med veletablerte fysioterapeuter. Vi tilbyr også trykkbølge behandling og laserbehandling i de tilfeller der dette er fornuftige alternativer. Se forøvrig vårt behandlingstilbud for mer informasjon.