Ultralyd diagnostikk

Har du vondt i en skulder, hofte eller albue? Kan det være en senebetennelse eller en slimposebetennelse, tenker du kanskje? Har du vondt under hælen og opp i akilles senen? Du lurer på hva smertene skyldes, hvilke behandling som kan hjelpe og hva du kan gjøre selv for å bli bra.

Fordelen med ultralyd diagnostikk er at du kan få svar på disse spørsmålene ved en enkel undersøkelse. 

Ultralyd fungerer som et ekkolodd.  Lydbølgene passerer hudoverflaten og treffer sener, slimposer, muskelvev , nerver og beinvev.  Signalene vises på en skjerm og kan tolkes av en fagperson med spesiell kompetanse innen dette fagfeltet. 

Hos oss utfører Kiropraktor Gro Røsok disse undersøkelsene. I perioden 2011-2015 studerte hun diagnostisk ultralyd ved universitetet i Bournemouth og mottok sin MSC diplom i november 2015.

De strukturene i kroppen din som egner seg til å bli undersøkt med ultralyd er sener, slimposer, leddbånd, enkelte nerver og i tillegg bein.

Har du et hovent ledd kan dette også undersøkes med ultralyd, fordi væske sees spesielt godt med ultralyd. .

Metoden er helt uten skadevirkninger. I tillegg er en av fordelene at vevet kan bli undersøkes ved bevegelse.  Vevet kan også i bli trykt på undervegs i undersøkelsen for å finne ut hvor smerten kommer fra. Du kan selv si i fra hvor det gjør vondt. I en MR maskin må du ligge helt stille ellers blir bildeopptaket ubrukelig. . 

Ultralyd har likevel sine begrensinger og skal beinvev undersøkes må MR eller CT til.